NOS SportAangepast

Hirscher evenaart record skilegende Tomba

Hirscher wint in Alta Badia en evenaart record Tomba

Marcel Hirscher heeft in Alta Badia zijn 41ste wereldbekerzege geboekt. De 27-jarige Oostenrijker won in het Italiaanse ski-oord net als in 2013, 2014 en 2015 de reuzenslalom en evenaarde zo het record van skilegende Alberto Tomba, winnaar in 1987, 1990, 1991 en 1994.

Hirscher, de afgelopen vijf jaar winnaar van de algemene wereldbeker, was in de eerste run 0,21 seconde sneller dan de Fransman Mathieu Faivre en breidde die marge in de tweede manche uit naar 0,71 seconde.

In de eerste drie reuzenslaloms van het seizoen werd Hirscher tweede, twee keer achter Alexis Pinturault, een keer achter Faivre. Pinturault, zevende in de eerste run, viel in de tweede uit.

Gut ook de beste op Super G Val d'Isère

Gut herstelt zich in Val d'Isère

In Val d'Isère heeft Lara Gut ook de tweede Super G van dit wereldbekerseizoen op haar naam geschreven.

De 25-jarige Zwitserse, die daarmee haar 21ste WB-zege boekte, was op de Oreillier-Killy-piste 0,13 seconde sneller dan de Liechtensteinse Tina Weirather.

Gut veroverde vorig seizoen de algemene wereldbeker en de Super G-beker. Ze won twee weken geleden in Lake Louise de eerste Super G van dit seizoen, maar was in Val d'Isère niet bepaald op dreef: zowel op de combinatie (vrijdag) als op de afdaling (zaterdag) viel ze uit.

Daardoor heeft Gut het gat met de leidster in de algemene wereldbeker, de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, nog niet gedicht. Shiffrin, die in Val d'Isère niet in actie kwam, staat vijf punten voor op Gut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl