NOS SportAangepast

Vos content na rentree: op naar de komende crossen

Vos content na rentree: op naar de komende crossen!

Een hamstringblessure en overtraindheid hield Marianne Vos bijna twee jaar van de veldritfiets. Bij de Scheldecross in Antwerpen keerde de zevenvoudig wereldkampioene weer terug bij haar oude liefde. En dat viel geenszins tegen. "Ik kon eigenlijk meteen goed naar voren opschuiven", constateerde ze tot haar eigen tevredenheid.

Ze reed lang met de besten mee en de gedachten schoten zelfs even richting een podiumplaats. "Ik zat bij Sanne Cant en Katerina Nash. Maar toen Cant de versnelling inzette om de ontsnapte Sophie de Boer terug te halen, kon ik echt niet mee. Ik moest de tol betalen van die snelle eerste ronde."

Moed

Het was op dat moment flink afzien geblazen, bekende de 29-jarige wielrenster. "Het was best wel lastig om het ritme weer op te pakken. Maar je moet naar de finish, hè? Ik zag Nash op plaats drie rijden, maar ik zag vooral ook Thalita de Jong achter mij oprukken. Je weet: als die op gang is, valt ze niet meer stil. Om die vierde plek vast te houden moest ik tempo houden."

En dat lukte. "Dat geeft moed", aldus Vos, die eind januari van de partij hoopt te zijn bij de WK in Luxemburg. "Dit is een heel mooi begin, waar ik erg blij mee ben. Op naar de komende crossen!"

Bliksemstart

Zocht Vos met een blij gevoel de douche op, voor Sophie de Boer waren de druiven zuur. Na een bliksemstart leek ze op weg naar de zege. Ze ging de slotronde in met negen seconden voorsprong op Cant, maar net voor de laatste bocht ging de Belgische toch nog over haar heen.

"Ik hoopte met een kleine voorsprong het zand uit te komen", dacht De Boer terug aan de laatste zware strook vlak voor de finish. "Maar ze zat voor het zand al aan mijn wiel en haalde mij slim in."

De Boer verspeelt zege: ik zat gewoon kapot

Op het stuk wegdek richting de meet kon De Boer alleen nog maar toekijken en balen. "Ik lag de hele wedstrijd op kop, maar ik zat helemaal kapot. Ik wilde ook niet te diep in mijn reserves tasten, want ik moet morgen mijn wereldbekertrui verdedigen. Maar als je zo dicht bij de overwinning bent, wil je ook winnen. Het is wel een teleurstelling dat dat niet gelukt is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl