NOS SportAangepast

Hoe lastig ook, Wester en co geloven in handbalgoud

Hoe lastig ook, Wester en co geloven in handbalgoud

Is drie keer scheepsrecht voor de handbalsters? Na de indrukwekkende halve finale tegen Denemarken spelen de handbalsters zondagavond (18.00 uur) de eindstrijd van het EK tegen Noorwegen. "Het wordt tijd dat wij eens een finale gaan winnen", zegt Yvette Broch, die met Oranje op de laatste twee grote toernooien verloor van Noorwegen.

"Noorwegen is gewoon een supergoed team met geweldige speelsters. Maar als wij ons goed voorbereiden en gefocust zijn, maken we een kans om te winnen."

Keepster Tess Wester verwacht een zware wedstrijd. "Als we echt een goede dag hebben, kunnen we ze verslaan. Maar Noorwegen is de beste ploeg van de wereld. Het wordt heel erg lastig."

Broch: het wordt tijd dat wij een finale gaan winnen

Op het WK van eind vorig jaar verloor Nederland in de finale kansloos van Noorwegen (31-23). Ook op de Olympische Spelen trof Oranje de Noren, die in de wedstrijd om het brons wederom ruimschoots te sterk waren, dit keer met 36-26.

Broch vindt wel dat Oranje onder de nieuwe bondscoach Helle Thomsen stappen gemaakt heeft. "Ik denk dat het gevoel beter is nu. We groeien in het toernooi. Dat was op de Spelen anders. De sfeer en de samenwerking met Helle zijn goed. Dus ik heb zelf wel een goed gevoel. Je ziet het ook aan ons spel. We houden de rust en maken de goede beslissingen."

Wester: tegen Noorwegen moeten er een paar schepjes bovenop

Die eerdere nederlagen is Wester nog niet vergeten. "Natuurlijk zit dat in het achterhoofd. We moeten niet vergeten dat het echt een heel goede ploeg is. Als we willen winnen, moeten er een paar schepjes bovenop."

"Ik hoop dat we er iets moois uit kunnen slepen, maar ik steek mijn hand er niet voor in het vuur. Ik hoop heel erg dat we ze een lesje kunnen leren en dat wij met een gouden medaille naar huis kunnen gaan."

Bondscoach Thomsen denkt dat Oranje kan winnen als de ploeg vasthoudt aan de tactiek van de afgelopen wedstrijden. "We moeten het tempo hoog houden. Noorwegen speelt snel en aanvallend. Wij moeten een goed verdedigend blok neerzetten. Ze zijn lastig te verslaan, maar ik denk dat we veel kans maken."

Bondscoach Thomsen: we moeten vasthouden aan onze tactiek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl