NOS SportAangepast

Handbalsters in extase: laat die finale nu maar komen

Nederland langs Denemarken in halve finale EK

De Nederlandse handbalvrouwen hebben geschiedenis geschreven door voor het eerst de EK-finale te bereiken. Na de 26-22 zege op Denemarken, die mede tot stand kwam door een ijzersterke tweede helft, kwamen de speelsters bijna woorden tekort om uit te drukken hoezeer de ploeg bulkt van vertrouwen.

Na een ruststand van 13-13 nam Oranje in de tweede helft de regie stevig in handen. De ploeg maakte zes doelpunten op rij en het duurde maar liefst 13 minuten voordat Denemarken keepster Tess Wester wist te verschalken.

"Dan heb ik m'n werk goed gedaan", glunderde ze na afloop. "De dekking stond supergoed en als je dan ook nog een paar ballen pakt, dan maken ze geen doelpunten. Dat is simpel."

Ook Estavana Polman roemde de verdedigende kwaliteiten van de ploeg. "De dekking stond fantastisch, het was een muur. Er kwam niemand doorheen, geen gaatje, niks. En dan Tess (Wester red.) erachter. Lekker hoor, we staan in de finale!"

Polman: natuurlijk kunnen we van Noorwegen winnen

"We worden steeds een beetje volwassener. En dit was wel echt een goede wedstrijd", aldus Polman. "Natuurlijk hebben we heus wel eens een geweldige wedstrijd gespeeld. Maar op dit moment, tegen Denemarken, dan heb je het gewoon geweldig gedaan."

Maura Visser kon het bijna niet geloven dat Oranje in de finale staat en was supertrots op haar medespeelsters. "We hebben zo voor elkaar gevochten in de dekking. Hoe wij met z'n allen voor elkaar vechten, echt ongelooflijk. Laat de finale nu maar komen. Nu gaan we dat goud pakken ook."

Wester: we kunnen de hele wereld aan

Polman: we gaan voor goud

De tegenstander in die finale is Noorwegen, dat de andere halve finale met 20-16 won van Frankrijk. Polman gaat ervan uit dat Nederland nu wel weet te winnen van Noorwegen.

Recent verloor Oranje de WK-finale en de strijd om het brons op de Spelen van de Noorsen. "Natuurlijk, moet ik dan nee zeggen? Natuurlijk kunnen we winnen, we zijn er klaar voor. Als wij zo spelen, kunnen we iedereen verslaan. We gaan alleen voor goud."

Ook Nycke Groot is niet bang voor Noorwegen. "We moeten er nog wel heel hard voor werken, maar als we zo spelen, dan kunnen we van iedereen winnen. Ik hoop dat we geleerd hebben van de finales die we hebben verloren en de titel nu een keer mee naar huis nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl