NOS SportAangepast

Siemerink draagt Davis Cup-stokje over aan Haarhuis

Haarhuis volgt Siemerink op als bondscoach

Jan Siemerink vertrekt na tien jaar als captain van het Nederlandse Davis Cup-team. Hij wordt per 1 januari opgevolgd door Paul Haarhuis, die ook al captain van het Fed Cup-team is.

Siemerink, die wel technisch directeur blijft, was sinds 2007 captain van de Davis Cup-ploeg. Onder zijn hoede speelde Oranje 21 wedstrijden, waarvan er elf gewonnen werden en tien verloren. In 2008 en 2013 promoveerde Nederland naar de wereldgroep. Beide keren degradeerde de ploeg direct weer.

Nieuwe impuls

"Na tien jaar is het tijd om het stokje over te dragen. Een nieuwe impuls is noodzakelijk om de Davis Cup-spelers te inspireren om het maximale uit het team te halen", licht Siemerink toe.

Jan Siemerink

"Paul heeft als captain van het Fed Cup-team bewezen dat hij mooie successen kan behalen. Ik heb daarom ook alle vertrouwen in de toekomst van het Nederlands Davis Cup-team", aldus Siemerink.

Haarhuis haalde eerder dit jaar met de Fed Cup-ploeg de halve finales. Daarin was Frankrijk net te sterk. Daarnaast is hij hoofdbondscoach in het nationaal trainingscentrum in Almere.

Vorige week koos de Franse tennisbond er met Yannick Noah ook al voor om de rol van Davis en Fed Cup-captain bij één persoon neer te leggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl