Ilka Stuhec juicht als ze de afdaling in Lake Louise wint
NOS SportAangepast

Stuhec verrassende naam in eerste weken skiseizoen

Ilka Stuhec is een verrassende naam in de eerste weken van het nieuwe skiseizoen. De Sloveense heeft vrijdag in Val d'Isère de eerste wereldbekercombinatie van het seizoen gewonnen. Stuhec toonde zich de beste allrounder op de combinatie van één afdaling en één slalom.

Na de afdaling stond Stuhec nog derde achter de Amerikaanse Laureanne Ross en de Oostenrijkse Cornelia Hütter, maar op de slalom maakte ze veel tijd goed op de concurrentie.

Stuhec opvolgster Tina Maze?

Stuhec steekt in een uitstekende vorm aan het begin van dit seizoen. Vorige maand won ze twee afdalingen in Canada, in Lake Louise. Beste klassering tot dan toe was een vierde plaats in 2013 op de Super G in Beaver Creek (VS).

Dit seizoen kondigde Tina Maze, de grootste skiester uit de Sloveense geschiedenis, aan te stoppen met de skisport. Maze komt nog één keer in actie. Voor eigen publiek in Maribor komt ze op 7 januari voor het laatst naar beneden.

En daar kan Maze dan met een gerust hart met skipensioen nu Ilka Stuhec heeft laten zien een waardig opvolgster te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl