Rotterdamse haven
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Honderden kilo's cocaïne gevonden in Rotterdamse haven

In de haven van Rotterdam zijn in de afgelopen dagen meerdere drugsvangsten gedaan. Het zou gaan om honderden kilo's cocaïne. Ook zijn er zeker tien mensen aangehouden. Dat gebeurde na de grote drugsactie en extra controles van 150 containers met fruit, meldt RTV Rijnmond.

Volgens het OM in Rotterdam zijn er bij een bedrijf zeker honderd containers doorzocht. Bij andere bedrijven zouden nog eens vijftig containers zijn bekeken. In totaal werd 25 kilo cocaïne gevonden.

Op een andere plek in de haven is onder andere een auto met 300 kilo cocaïne gevonden. De drie inzittenden zijn aangehouden.

Open geknipt

Eergisteren zijn ook aanhoudingen verricht. Een tweetal zou 's ochtends containers hebben open geknipt en waren mogelijk op zoek naar drugs. De douane en de politie kregen een tip over insluiping op het terrein op de Maasvlakte. Het terrein werd grotendeels afgezet en de twee werden opgepakt.

Truckers hebben vanochtend en de afgelopen dagen douaniers met kogelwerende vesten en drugshonden gezien. De truckers moesten langer wachten door de controles van de politie en de douane.

De extra controles werden gedaan nadat er bij meerdere containers insluipers waren gesignaleerd. Daarom zijn de containers apart gezet en onderzocht met drugshonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl