Selçuk Öztürk
NOS NieuwsAangepast

Kamerlid overweegt juridische stappen tegen NRC

Kamerlid Öztürk overweegt juridische stappen te nemen tegen NRC. De krant schrijft dat het dossier over een vastgoeddeal tussen Öztürk met zorginstelling Daelzicht, uit de tijd dat het Tweede Kamerlid nog zakenman en raadslid was, vernietigd blijkt te zijn.

Öztürk spreekt van tendentieuze, onware en suggestieve berichtgeving. Zijn politieke beweging Denk, waarmee hij aan de verkiezingen van volgend jaar maart wil meedoen, benadrukt dat uit onderzoek door een onafhankelijk accountantsbureau in opdracht van Daelzicht juist blijkt dat Öztürk niets te verwijten valt.

Vriendjespolitiek

De controverse draait om een transactie van Öztürk met zorginstelling Daelzicht in Limburg in 2011. Özturk kocht toen een pand van de zorginstelling, volgens NRC tegen een opmerkelijk lage prijs. De krant schreef daarover in juni dat er mogelijk sprake was van vriendjespolitiek. De zorginstelling besloot daarop om de verkoop te laten onderzoeken door accountantsbureau Integis.

Volgens NRC blijkt uit dat onderzoek dat twee archiefdozen over de deal tegen de regels in zijn vernietigd op het kantoor van Daelzicht. Mede daardoor kunnen de onderzoekers niet vaststellen waarom de prijs van het pand destijds werd verlaagd vanwege "inbraakschade". Tegelijkertijd concluderen de onderzoekers dat de bevindingen "geen verwijten jegens de koper" bevatten.

Daarmee wordt volgens Denk korte metten gemaakt met "suggestieve beschuldigingen die de afgelopen maanden aan het adres van Selçuk Öztürk zijn gedaan". Het Kamerlid zegt een procedure aan te spannen bij de Raad voor de Journalistiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl