NOS SportAangepast

Na slapeloze nachten 'knalt' Bont weer in Oranje

Met 16 doelpunten uit 22 pogingen is handbalster Debbie Bont goed op dreef tijdens het EK in Zweden. De 26-jarige rechterhoekspeelster was jarenlang een vaste waarde, maar werd afgelopen zomer thuisgelaten door toenmalig bondscoach Henk Groener.

Bont: ik ben blij dat ik er weer bij ben

Het missen van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was een enorme klap voor Bont. "Ik moest wel even drie keer slikken en ik heb er slapeloze nachten van gehad. En toen moest het toernooi in Rio nog beginnen. Eerlijk gezegd heb ik ook niet alle wedstrijden gezien..."

Honderd interlands

Bont speelde al meer dan honderd interlands in het shirt van Oranje en werd door de nieuwe bondscoach Helle Thomsen weer opgeroepen. "Ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt door niet bij de pakken neer te zitten. Het was gewoon weer alles geven en proberen erbij te zijn. Ik knalde gewoon door."

Debbie Bont (l) voor het duel met Spanje

Al anderhalf jaar komt Bont uit voor het Deense Kobenhavn Handbold. Het is een van de toonaangevende ploegen in de Deense competitie, die als een van de sterkste handbalcompetities voor vrouwen te boek staat.

In de halve finale tegen Denemarken zal ze vanavond dan ook veel bekenden tegenkomen. "Ik zit lekker in het toernooi, maar de belangrijkste wedstrijd komt nog. Het voelt goed, de dekking is erg belangrijk, maar daar kan ik tegen Denemarken een bijdrage aan leveren. Ik ben gewoon heel blij dat ik er weer bij ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl