Jesus Corona in het shirt van FC Twente in 2015
NOS VoetbalAangepast

FC Twente weigert betaling uit angst witwaspraktijken

FC Twente weigert 6,3 miljoen euro over te maken naar de Britse Maagdeneilanden voor de transfer van Jesús Corona, de Mexicaanse aanvaller die tussen 2013 en 2015 in Enschede speelde. Dit blijkt uit documenten van Football Leaks, die in handen zijn van NRC.

Twente is bang dat het betrokken raakt bij een witwasdeal, in gang gezet door de zaakwaarnemer die Corona naar Twente bracht, de Argentijn Matias Bunge. De Enschedese club leende in 2013 2,9 miljoen van bedrijven geregistreerd op de Maagdeneilanden om de transfer te bewerkstelligen. Zowel Corona als die bedrijven werd vertegenwoordigd door Bunge.

Stiekem courtage

Toen Corona in 2015 aan FC Porto werd verkocht, blijkt dat Bunge een miljoen euro verdiende door stiekem courtage in rekening te brengen. En nu eist de Argentijn nog 6,3 miljoen euro van Twente, dat zelfs voor sporttribunaal CAS is gedaagd.

De club kan het bedrag wel betalen, maar is er niet gerust op dat de deal op een legale wijze wordt verwerkt. Zo wordt een van de financiers genoemd als een medewerker van een Mexicaans drugskartel. "FC Twente wil niet betalen voordat 100 procent zeker is dat er geen onregelmatigheden rondom deze transfer plaatsvinden", luidt een verklaring van de club.

Mokhtar

Daarnaast is FC Twente ook in een juridisch proces verwikkeld over de transfer van Younes Mokhtar naar de Saoedische club Al Nasr. Mokhtar vertrok in augustus vorig jaar bij Twente, maar volgens de Enschedese club is de transfersom niet helemaal voldaan. Die zaak dient bij de FIFA.

Volgende week komt er uitsluitsel in het kort geding dat zaakwaarnemer Rob Jansen tegen Twente heeft aangespannen. Jansen zegt namens het makelaarskantoor Wasserman nog een miljoen euro tegoed te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl