Een vrouw uit Corpus Christi slaat drinkwater in
NOS NieuwsAangepast

Drinkwater honderdduizenden Texanen vergiftigd

Inwoners van de Texaanse stad Corpus Christi zitten zonder water nadat een fabriek giftige stoffen had gelekt in de drinkwatervoorziening. Honderdduizenden mensen zijn daardoor aangewezen op water uit flessen. Niet alleen om te drinken, maar ook om mee te koken, te wassen en te douchen.

Door onoplettendheid van een medewerker van een asfaltcentrale kwam er woensdag 11 tot 90 liter aan chemicaliën in het drinkwater terecht. Het spul kan ernstige brandwonden en oogschade veroorzaken. Volgens een gemeentewoordvoerder is het onwaarschijnlijk dat de concentraties hoog genoeg zijn om schadelijk te zijn, maar de stad wil het zekere voor het onzekere nemen.

Texanen slaan massaal drinkwater in

De gemeente waarschuwt inwoners dat "het koken, bevriezen of filteren van het water, chloor eraan toevoegen of het water laten staan het nog niet veilig maakt om te gebruiken".

Lege schappen

Bij supermarkten in de stad stonden lange rijen met mensen die flessen water wilden inslaan. Sommige winkels kampten met lege schappen. De gemeente zet uitgiftepunten op waar inwoners gratis water kunnen ophalen.

De gemeente verwacht snel met nieuwe meetresultaten van het drinkwater te komen. Dan wordt duidelijk wanneer het water uit de kraan weer veilig is om te drinken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl