NOS VoetbalAangepast

'Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Stadion'

Het ziet ernaar uit dat de Amsterdam Arena wordt vernoemd naar de op 24 maart overleden Johan Cruijff. De familie van de oud-voetballer en de leiding van de Amsterdam Arena zijn dicht bij een akkoord. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De Amsterdam Arena is in handen van Ajax, de gemeente Amsterdam en privé-investeerders. De gemeente en Ajax waren direct na de dood van Cruijff al bereid om het stadion naar hem te vernoemen. Ook de familie is er klaar voor na een periode van rouw. Een akkoord lijkt een kwestie van tijd, maar er ligt nog één niet onbelangrijk obstakel in de weg.

Geen sponsornaam

De familie van Cruijff wil niet dat het stadion in de toekomst ook de naam van een sponsor gaat dragen, zoals dat ook bij andere voetbalclubs het geval is. De stadions van Bayern München (Allianz Arena), Arsenal (Emirates Stadium) en FC Twente (Grolsch Veste) zijn voorbeelden daarvan.

Maar de aandeelhouders van de Arena willen niet bij voorbaat akkoord gaan om in de toekomst een gesponsord stadion te negeren. Daarmee wordt er een forse bron aan inkomsten geblokkeerd.

De Amsterdam Arena herdenkt Johan Cruijff

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl