Zilver Wüst na valpartij Beckert

Stephanie Beckert»
Stephanie Beckert NOS

Ireen Wüst heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou zilver gewonnen op de 3.000 meter.

De schaatsster van TVM kwam in de Krilatskoe-ijsbaan tot een tijd van 4.05,41 en hoefde alleen maar Martina Sablikova voor zich te dulden.

De Tsjechische reed een baanrecord van 4.04,03 won voor het eerst dit seizoen een WB-wedstrijd op de 3.000 meter.

Wüst startte in haar race tegen Christine Nesbitt als een raket. Toen de Canadese sprintster verzuurde, had Wüst nog genoeg in haar tank over. Dat leverde, mede doordat Stephanie Beckert door materiaalpech in de slotrit onderuit ging, de tweede plek en een ticket voor de WK afstanden op.

Beckert onderuit

Beckert was op weg naar een podiumplaats en wilde in de laatste ronde nog een extra versnelling plaatsen. Juist op dat moment brak haar schaats, waardoor ze op het rechte stuk ten val kwam.

Jorien Voorhuis noteerde een tijd van 4.11,35 en eindigde daarmee als vijfde. Marije Joling vond haar naam terug op plek zes: 4.12,59.

Deel deze pagina

Video Samenvatting en reactie

  • video WB Moskou: 3.000 meter (v) Samenvatting van de 3.000 meter voor vrouwen bij wereldbekerwedstrijden in Moskou.
  • video Wüst weer terug op het podium Ze heeft er lang op moeten wachten, maar Ireen Wüst behaalde op de 3.000 meter tijdens de... wereldbekerwedstrijden in Moskou eindelijk weer eens een podiumplaats. De schaatsster kon zich desgevraagd niet herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurde. Gelukkig bracht verslaggever Bert Maalderink uitkomst.

Video en Audio

  • » Zorgen om toestand water Rio Video In Rio de Janeiro maakt men zich zorgen om het water waarin tijdens de Olympische Spelen van 2016...30 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Lisicki verbreekt record hardste service Video De Duitse Sabine Lisicki sloeg op het WTA-toernooi in het Amerikaanse Stanford de hardste service...30 jul 2014, 8757 keer afgespeeld
  • » AS Roma verrast Real Madrid Video Dankzij een doelpunt van Francesco Totti heeft AS Roma op de Champions Cup met 1-0 van Real Madrid...30 jul 2014, 14447 keer afgespeeld

Meer video en audio