Zilver Wüst na valpartij Beckert

Stephanie Beckert»
Stephanie Beckert NOS

Ireen Wüst heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou zilver gewonnen op de 3.000 meter.

De schaatsster van TVM kwam in de Krilatskoe-ijsbaan tot een tijd van 4.05,41 en hoefde alleen maar Martina Sablikova voor zich te dulden.

De Tsjechische reed een baanrecord van 4.04,03 won voor het eerst dit seizoen een WB-wedstrijd op de 3.000 meter.

Wüst startte in haar race tegen Christine Nesbitt als een raket. Toen de Canadese sprintster verzuurde, had Wüst nog genoeg in haar tank over. Dat leverde, mede doordat Stephanie Beckert door materiaalpech in de slotrit onderuit ging, de tweede plek en een ticket voor de WK afstanden op.

Beckert onderuit

Beckert was op weg naar een podiumplaats en wilde in de laatste ronde nog een extra versnelling plaatsen. Juist op dat moment brak haar schaats, waardoor ze op het rechte stuk ten val kwam.

Jorien Voorhuis noteerde een tijd van 4.11,35 en eindigde daarmee als vijfde. Marije Joling vond haar naam terug op plek zes: 4.12,59.

Deel deze pagina

Video Samenvatting en reactie

  • video WB Moskou: 3.000 meter (v) Samenvatting van de 3.000 meter voor vrouwen bij wereldbekerwedstrijden in Moskou.
  • video Wüst weer terug op het podium Ze heeft er lang op moeten wachten, maar Ireen Wüst behaalde op de 3.000 meter tijdens de... wereldbekerwedstrijden in Moskou eindelijk weer eens een podiumplaats. De schaatsster kon zich desgevraagd niet herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurde. Gelukkig bracht verslaggever Bert Maalderink uitkomst.

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 29 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 1383 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 25 keer afgespeeld

Meer video en audio