NOS SportAangepast

Topscorer Polman: het was moeizaam, maar lekker boeien!

Echt makkelijk hadden de Nederlandse handbalsters het niet in de laatste poulewedstrijd op het EK tegen Spanje (29-24). Maar daar ligt topscorer Estavana Polman vannacht niet wakker van. "Het was moeizaam, onze flow was er niet. Maar schijt, lekker boeien. We kunnen wel over alle slechte dingen praten, maar we hebben gewonnen!"

Polman: het was moeizaam, maar lekker boeiend!

Oranje begon redelijk aan de wedstrijd, maar liet Spanje steeds terugkomen. In de tweede helft stond Spanje zelfs even een punt voor (18-19). "Toen dacht ik wel even: het zal toch niet? Als we deze hadden verloren en Duitsland en Frankrijk hadden gewonnen, hadden we met ons koffertje naar huis kunnen gaan", aldus de 24-jarige Polman.

Vergaten te rennen

Maar op dat moment stond Polman samen met Nycke Groot op; Polman was in de wedstrijd tegen Spanje goed voor tien treffers. "Ja, dat is lekker. Ik scoor belangrijke punten, maar we deden er allemaal een stapje bij. Het was daarvoor een beetje slapjes. We vergaten te rennen en dat is wel onze kracht."

Dankzij de overwinning heeft Oranje zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de halve finales op een EK. En voor de derde keer op rij bereikte de ploeg van de nieuwe bondscoach Helle Thomsen de laatste vier op een groot toernooi.

Volgens Polman zegt dat veel over de stappen die de ploeg maakt. "We zijn meer met het koppie gaan spelen. We stressen niet meer gelijk als het minder gaat."

"We verloren hier de eerste wedstrijd tegen Duitsland. Toen hebben we tegen elkaar gezegd: we moeten alles winnen, anders is het klaar. En uiteindelijk doe je dat ook. Dat is geweldig. Daar krijg ik kippenvel van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl