Hui Wang, eigenaar van ADO Den Haag, op de tribune in Utrecht
NOS VoetbalAangepast

Rechtszaak ADO tegen Wang mogelijk van de baan

ADO Den Haag-directeur Mattijs Manders heeft dinsdag een "goed gesprek" gevoerd met grootaandeelhouder Wang Hui over het slepende conflict tussen de twee. Er is zelfs een kans dat de aanstaande rechtszaak van komende donderdag (10.00 uur) niet doorgaat.

Manders en Wang spraken elkaar volgens Omroep West in het geheim op een locatie in het buitenland. "We hebben een goed gesprek gehad met elkaar waarin we onze standpunten duidelijk hebben gemaakt", vertelde Manders tegen de omroep.

"We streven er allebei naar om tot een oplossing te komen voor de problemen die zijn ontstaan. Als we daarmee een rechtszaak kunnen voorkomen, zou dat uiteraard goed zijn, want zo’n zaak kent uiteindelijk alleen verliezers."

We hebben allebei huiswerk meegekregen en proberen nu, nog voor de rechtszaak van morgen, tot een oplossing te komen.

Mattijs Manders, directeur ADO Den Haag

De club wil van de Chinese zakenman af omdat hij niet aan de betalingsverplichting voldoet en neemt het hem bovendien kwalijk dat er commerciële inkomsten zijn misgelopen.

Wang vindt op zijn beurt dat het tot nu toe aan ADO beschikbaar gestelde geld niet goed is geïnvesteerd. United Vansen liet eerder ook weten het verschuldigde geld (naar verluidt 2 miljoen euro) te kunnen betalen, maar wil daarvoor eerst meer invloed binnen de club hebben.

"Een oplossing is er nog niet. Formeel dient morgen de zaak voor de ondernemingskamer", aldus Manders. "We hebben na het gesprek van gisteren allebei huiswerk meegekregen en proberen nu, nog voor de rechtszaak van morgen, tot een oplossing te komen."

Mattijs Manders

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl