Het hoofdkantoor en drukkerij van Telegraaf Media Groep (TMG) aan de Basisweg in Amsterdam.
NOS NieuwsAangepast

Vlaams Mediahuis wil Telegraaf Media Groep kopen

Het Belgische Mediahuis wil uitgeversbedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) kopen. De Belgen bieden 5,25 euro per aandeel. Dat komt neer op een totaalbedrag van 243 miljoen euro. TMG gaat het bod bestuderen, laat het concern in een reactie weten.

Dagbladuitgever Mediahuis is eigenaar van de Nederlandse kranten NRC en De Limburger. Onder TMG vallen onder meer De Telegraaf, Metro, Privé en radiozender Sky Radio.

Toen de eerste berichten over de Belgische belangstelling rondgingen, werd vanmiddag de handel in het aandeel TMG stilgelegd. Op dat moment stond de koers op 3,25 euro per aandeel. Nadat de handel werd hervat, schoot de koers omhoog met bijna 44 procent tot precies 5 euro.

Mediahuis heeft inmiddels al toegang gehad tot bedrijfsinformatie van TMG om meer inzicht te krijgen in het bedrijf. Maar er is nog geen direct overleg geweest over het voorstel van de Belgen. TMG heeft onder meer ABN Amro, Rabobank en Citigate First Financial in de arm genomen voor advies bij een eventuele verkoop van het mediabedrijf.

Zwaar weer

TMG heeft een waarde van ruim 160 miljoen euro en er werken bijna 1800 mensen. Het bedrijf zit al langer in zwaar weer. De advertentie-inkomsten lopen terug. Dat probeert TMG op te vangen door te investeren in digitale media. In anderhalf jaar tijd is de waarde van het bedrijf op de beurs gehalveerd.

Het Mediahuis is uitgever van een aantal grote Vlaamse kranten, waaronder Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen. Het bedrijf kocht in 2014 NRC Media.

Mocht de overname van TMG doorgaan, dan zijn alle grote Nederlandse kranten in handen van Belgische uitgeverijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl