NOS SportAangepast

Halve finale lonkt, handbalsters waken voor onderschatting

Als de Nederlandse handbalsters vandaag winnen van Spanje, gaan ze als groepswinnaar door naar de laatste vier. "Maar we zijn nog helemaal niet met de halve finales bezig", laat Laura van der Heijden weten.

Van der Heijden: we denken alleen maar aan Spanje

Als Oranje gelijkspeelt, kunnen de handbalsters nog buiten de boot vallen. De ploeg van de nieuwe bondscoach Helle Thomsen - nu koploper - moet bij de beste twee in de poule eindigen om door te gaan. En Spanje staat laatste.

"Maar we moeten ze niet onderschatten", gaat Van der Heijden verder. "Ze zijn goed in de één tegen één en hebben snelle spelers. Het is oppassen, we moeten goed in de dekking staan."

Laura van der Heijden

Nederland speelt dit EK volwassen en raakt niet in paniek als het even tegenzit. Dat is de verdienste van Thomsen, vindt Van der Heijden. "Ze wijst ons er langs de kant telkens op dat we de afspraken moeten nakomen."

Een groot verschil met Henk Groener, die hiervoor jarenlang aan het roer stond. "Hij was natuurlijk heel rustig. Hun werkwijze is grotendeels hetzelfde, maar Thomsen is nadrukkelijker aanwezig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl