Foto van de tatoeages van de Afghaanse verdachte Hussein K.
NOS NieuwsAangepast

Afghaanse moordverdachte Freiburg veroordeeld in Griekenland

De Afghaanse vluchteling die ervan wordt verdacht in het Duitse Freiburg een studente verkracht en vermoord te hebben, is in Griekenland tot tien jaar cel veroordeeld. Dat bevestigt zijn Griekse advocate tegen het Duitse persbureau DPA. Eerder berichtte het weekblad Stern over de zaak.

In 2013 zou de vluchteling op het Griekse eiland Corfu een studente van een klif geduwd hebben. Zij overleefde de val. De destijds 17-jarige dader werd veroordeeld tot tien jaar cel. Hij zou vast hebben gezeten in een jeugdgevangenis op het vasteland. Na anderhalf jaar werd hij onder voorwaarden vrijgelaten.

Hakenkruis

Zijn toenmalige advocate Maria-Eleni Nikolopoulou bevestigt tegenover Duitse media dat haar cliënt en de in Duitsland opgepakte Hussein K. dezelfde persoon zijn. Hij heeft opvallende tatoeages, onder meer van een hakenkruis. Ze herkende hem op foto's die journalisten haar lieten zien.

Hussein K. werd vrijgelaten omdat de Griekse gevangenissen overvol waren. Wel moest hij zich regelmatig melden op een politiebureau in Athene. Maar na zijn vrijlating verdween hij en is hij waarschijnlijk met de grote migrantenstroom meegereisd naar West-Europa.

Emoties

Hussein K. kwam in november 2015 naar Duitsland. Daar gaf hij aan dat hij 16 jaar oud was en uit Afghanistan kwam. Hij werd in Freiburg opgevangen in een gezin.

Twee weken geleden werd hij opgepakt op verdenking van het verkrachten en vermoorden van de Duitse studente Maria L. Die zaak maakte in Duitsland veel emoties los.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl