Paul Verhoeven neemt een applaus in ontvangst na de Nederlandse premiere van zijn film Elle
NOS Nieuws

Verhoeven verrast door Golden Globe-nominatie

Regisseur Paul Verhoeven is aangenaam verrast door de Golden Globe-nominatie voor zijn film Elle. Hij kreeg het goede nieuws vanmiddag te horen, maar had dat niet verwacht.

"De film gaat over verkrachting en de consequenties daarvan", vertelde Verhoeven in Nieuws & Co op NPO Radio 1. "Voor met name Amerikanen zal het moeilijk zijn om te accepteren hoe het in de film gepresenteerd wordt."

De Golden Globes worden vaak gezien als graadmeter voor de Oscars. Frankrijk heeft Elle ingestuurd voor die belangrijke filmprijs. Verhoeven vindt het spannend, maar rekent nergens op.

"Tot mijn verrassing ben ik genomineerd voor de Golden Globes", zegt hij. "Maar kennelijk is een grote nominatie mogelijk voor Elle. Misschien zet dit succes wel door naar de Oscars. Ik hoop het. Maar of dat ook gebeurt, weten we pas in januari."

Verhoeven is inmiddels alweer bezig met twee nieuwe projecten. Het ene gaat over een man die zijn carrière maakt via vrouwen, het andere speelt zich af in een middeleeuws vrouwenklooster.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl