NOS SportAangepast

Estafettevrouwen moeten genoegen nemen met zilver

Op de slotdag van de WK kortebaan in het Canadese Windsor heeft de Nederlandse estafetteploeg zilver gewonnen op de 4x50 meter estafette. Tamara van Vliet, Ranomi Kromowidjojo, Maaike de Waard en Kim Busch werden in 1.35,37 tweede achter Canada.

Estafettevrouwen moeten genoegen nemen met zilver

Startzwemster Van Vliet tikte na 50 meter als vierde aan, waarna Ranomi Kromowidjojo Nederland aan de leiding moest helpen. Dat lukte niet helemaal. De kopvrouw won weliswaar twee plaatsen, maar prolongatie van de titel uit 2014 was ver weg.

Maaike de Waard en (vooral) Kim Busch streden voor wat ze waard waren, maar meer dan zilver zat er niet in. Met een tijd van 1.35,37 kwamen ze 0,37 tekort voor het goud.

In 2014 pakte de Nederlandse ploeg bij de WK in Doha het goud op de 4x50 vrij, in een wereldrecord van 1.34,24. Toen had Kromowidjojo in het kwartet gezelschap van Inge Dekker, Femke Heemskerk en Maud van der Meer.

Eerder deze week was er in Windsor zilver voor de gemengde estafetteploeg op 4x50 vrij en brons voor de zwemsters op de 4x100 vrij. Kromowidjojo pakte individueel zilver op de 100 vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl