NOS SportAangepast

Prestaties van zwemmers zorgen voor goed humeur bij Wouda

Prestaties op WK kortebaan zorgen voor goed humeur bij Wouda

De zwemmers kregen de afgelopen maanden een behoorlijke lading kritiek over zich heen. De prestaties op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro waren ver ondermaats. De prestaties op de WK kortebaan stemmen hoofdcoach Marcel Wouda optimistisch.

Nu het toernooi zijn climax nadert, mag voorzichtig de balans worden opgemaakt. Door de afwezigheid van veel wereldtoppers is het weliswaar een gedevalueerd toernooi in het Canadese Windsor, maar er kan gesproken worden van een geslaagd evenement voor de Nederlandse ploeg.

"Het is te zwaar aangezet dat er geen hoop zou zijn", aldus Wouda. "We hebben een aantal geweldige talenten. We missen hier Femke Heemskerk, Moniek Nijhuis en Inge Dekker. En dat waren toch de afgelopen tien tot twaalf jaar zwemsters die verantwoordelijk waren voor heel veel medailles. Voordat we dat soort zwemmers weer ontwikkeld hebben, zijn we toch een paar jaar verder."

Ranomi Kromowidjojo

De laatste troef die vanavond nog (individueel) in het water komt is Ranomi Kromowidjojo. Ze kan, na het goud voor Jesse Puts op de 50 vrij, de tweede Nederlandse wereldtitel binnenhalen. Eveneens op de 50 meter vrije slag.

"Ik vind dat Ranomi een heel goede indruk maakt", aldus Wouda. "Ze is wat later aan de voorbereidingen begonnen door de Spelen, maar heeft met toewijding naar dit moment toegeleefd. Ze heeft echt plezier in de dingen die ze doet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl