NOS VoetbalAangepast

'De lat ligt hoog bij Feyenoord, maar we tikten 'm bijna aan'

De 4-0 overwinning van Feyenoord bij AZ is een van de beste wedstrijden die de Rotterdammers onder trainer Giovanni van Bronckhorst hebben gespeeld. "Dit zat er heel dicht tegen aan (tegen perfectie, red.)."

'De lat ligt hoog bij Feyenoord en vandaag tikten we 'm bijna aan'

"We waren meteen bepalend en in alle aspecten van het voetbal beter dan AZ", vervolgt Van Bronckhorst. "We hebben Europees een mentale klap gehad na de uitschakeling door Fenerbahçe, dan is het genieten als je ziet dat het team goed staat, ze elkaar steunen en plezier hebben in het spelletje."

Kan Feyenoord nog beter dan dit? Van Bronckhorst: "De lat moet altijd hoog liggen bij Feyenoord en vandaag waren we heel dicht bij de lat."

Kuijt niet blij, Berghuis pakt kans

Hij had een verrassing in zijn opstelling met Steven Berghuis, die speelde ten faveure van Dirk Kuijt. "We wisten dat we met deze elf goed tegen AZ konden spelen, dus konden we met vier wedstrijden in tien dagen Dirk wat rust geven. Daar was hij zelf niet blij mee, maar het team gaat boven alles."

Berghuis greep de kans met beide handen aan. Hij speelde een goede wedstrijd en maakte de 1-0. "Ik was er ook klaar voor. Ik heb naar mijn mening veel te weinig gespeeld de laatste tijd en daar ben ik niet voor naar Feyenoord gekomen."

Berghuis: ik heb naar mijn mening veel te weinig gespeeld

"Voetballend kan het nog zoveel beter, dan win je wedstrijden ook makkelijker", gaat Berghuis verder. "Never change a winning team? Dat is niet aan mij, maar ik vond het er goed uitzien."

Van Bronckhorst kreeg dezelfde vraag. "Nee, dat is te kort door de bocht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl