Sébastien Haller wordt door Mike Te Wierik ten val gebracht in de zestien meter van Heracles.

FC Utrecht eenvoudig langs Heracles

FC Utrecht heeft een eenvoudige zege geboekt op Heracles. In de eigen Galgenwaard kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag geen moment in problemen, maar had het de hulp van de onfortuinlijke Heracles-verdediger Mike te Wierik nodig om het verschil in doelpunten uit te drukken.

Te Wierik werkte zelf de openingstreffer achter zijn doelman Bram Castro en in de tweede helft veroorzaakte hij een strafschop, die door Sébastien Haller benut werd: 2-0.

Te Wierik ongelukkig

Heracles, dat zich had aangepast aan het systeem van FC Utrecht, kwam er voor rust niet aan te pas. Richairo Zivkovic kreeg al snel een riante kans op de 1-0, maar hij stuitte op de benen van Castro. Die had geen antwoord toen Te Wierik uit een corner de bal achter zijn eigen doelman werkte.

De Tukkers leken daarna rijp voor de slacht. Spits Haller raakte vlak daarna de lat en ook een omhaal van Ramon Leeuwin vloog er net niet in.

Alles leek te kloppen bij FC Utrecht, dat toch een flinke tegenslag te verwerken kreeg. Halverwege de eerste helft moest middenvelder Rico Strieder naar de kant met een op het oog ernstige knieblessure.

Voor het duel nam het FC Utrecht-publiek afscheid Bart Ramselaar (PSV) en Ruud Boymans (Al Shabab).
    Het gaat niet goed met FC Utrecht-speler Rico Strieder

Haller raakte na rust, net toen Heracles sterker werd, opnieuw de lat. Even later tikte doelman David Jensen aan de andere kant een schot van Robin Gosens tegen de kruising, maar daar bleef het bij voor de Heraclieden.

Vlak voor tijd werd Haller door Te Wierik binnen de zestien meter ten val gebracht en besliste de Fransman de wedstrijd alsnog. Heracles beëindigde de wedstrijd zelfs nog met tien man: Tim Breukers trok de doorgebroken Zivkovic naar de grond en kreeg rood.