NOS SchaatsenAangepast

Nuis imponeert ook op de 1.000 meter in Heerenveen

Nuis ook ongenaakbaar op 1.000 meter

Kjeld Nuis heeft ook de 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen gewonnen.

Hij reed de kilometer in het vernieuwde Thialf in 1.08,21 en schreef daarmee zijn tweede wereldbekerafstand van het weekend op zijn naam.

Ongeslagen op de 1.000 meter

Daarmee blijft Nuis dit wereldbekerseizoen ongeslagen op de 1.000 meter. In Harbin en Nagano was hij ook al de snelste. De wereldbeker in Astana sloeg hij vorige week over. In plaats daarvan ging hij op trainingskamp. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen; zaterdag won Nuis ook al de 1.500 meter in het vernieuwde Thialf.

Machtige Nuis wint weer: maar dit is nog niet goed genoeg

Zilver voor Davis

De 27-jarige Zuid-Hollander hield in Heerenveen de Amerikaan Shani Davis (1.08,57) en de Koreaan Kim Jin-Su, die een verrassend snelle tijd reed (1.08,63), achter zich.

Kai Verbij eindigde net achter Kim als vierde, hoewel het niet veel scheelde; Verbij reed de 1.000 meter in 1.08,67.

Het vuur is nog niet uit bij Shani Davis

Blij met de dubbel

"Ik ben heel blij om de dubbel hier te pakken. Twee in een weekend, dat heb ik ook nog nooit gedaan", zei Nuis, die stiekem hoopte op een tijd in de 1.07..

"Vorig jaar heb ik gezegd dat ik dat ging rijden. Dan moeten we het over twee weken maar doen. Het zit er gewoon in", aldus Nuis, die daarmee wijst op de NK Afstanden in Heerenveen.

Geen Koelizjnikov

De 1.000 meter zou in Heerenveen afgesloten worden met een duel tussen wereldkampioen Pavel Koelizjnikov en Kjeld Nuis, die dit seizoen al twee wereldbekers won op de kilometer.

Maar het duel tussen de twee rivalen ging niet door. De Rus heeft last van zijn lies en meldde zich af voor zijn laatste rit in Thialf.

  • NOS
    De uitslag van de 1.000 meter in Heerenveen
  • NOS
    De stand in de wereldbeker op de 1.000 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl