In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Man doodgestoken in IJmuiden, agent schiet verdachte neer

Bij een bedrijf in IJmuiden is een 52-jarige man uit die plaats doodgestoken. Een 55-jarige IJmuidenaar die op de vlucht was geslagen, is later door de politie in Driehuis neergeschoten.

Na het geweld in het huis in de IJmuidense Zeeheldenbuurt was de verdachte een tijdje spoorloos. Via Burgernet riep de politie iedereen op uit te kijken naar een bebloede man van ongeveer 30 jaar oud die een boodschappentas bij zich had. Een zoektocht door IJmuiden leverde niets op.

Later in de middag werd de man gezien in Driehuis. Bij een poging de man te arresteren, weigerde hij te reageren op een oproep van de politie. Ook slaagde een agent er niet in de IJmuidenaar aan te houden door pepperspray te gebruiken.

Waarschuwingsschot

Een agent loste daarop een waarschuwingsschot en schoot later op de benen van de verdachte. De man werd aangehouden. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De man is buiten levensgevaar.

Volgens de regionale omroep NH gaat het om de tweede steekpartij in korte tijd in de Zeeheldenbuurt. In november werd daar ook al een man neergestoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl