Bouwmeester pakt ook goud in Melbourne

Marit Bouwmeester heeft in Melbourne de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen in de Laser Radial. De olympisch kampioene van Rio werd in de medalrace tweede, ruim voldoende voor het goud.

Bouwmeester pakt ook goud in Melbourne

Bouwmeester kon zich bijna geen betere week wensen. Van de tien races won ze er vijf, werd ze drie keer tweede, een keer derde en een keer vijfde.

Daardoor was de Friezin voorafgaand aan de medalrace eigenlijk al zeker van goud. Bouwmeester was eerder al de beste in Weymouth.

Bouwmeester na goud: ik ging juist heel langzaam!

Anne-Marie Rindom uit Denemarken, in Rio goed voor brons, werd achter Bouwmeester tweede. Brons was er voor de Belgische Emma Plasschaert.

Verdienstelijk debuut Heiner

Nicholas Heiner kon een uitstekend debuut in de Finn-klasse niet bekronen met een medaille. In de medalrace werd hij derde, waardoor hij in de eindstand één punt tekortkwam voor brons.

De 27-jarige Heiner zeilde tot de Spelen in Rio nog in de Laser-klasse, maar verloor de strijd om het enige olympische ticket van Rutger van Schaardenburg. Daarop nam hij het besluit over te stappen naar de klasse waarin zijn vader Roy Heiner in 1996 olympisch brons won.

Surfer Kiran Badloe won zaterdag al de RS:X-klasse. Met een tweede plaats in de tiende en laatste race bleef Badloe (22 jaar) de concurrentie ver voor. Hij won deze week vier races.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl