Verkeersportaal valt op auto op A9
NOS NieuwsAangepast

A9 nog steeds dicht, politie houdt verdachte aan

Rijkswaterstaat is bezig met de laatste veiligheidscontroles voor de snelweg A9 weer open kan. Ook de aannemer voert controles uit. "Er wordt gekeken of er niets meer op de weg ligt. Dat doen we altijd voor we een weg weer openstellen," zegt Mirjam Goudart-Jansen van Rijkswaterstaat. "Maar we controleren nu ook de verkeersportalen."

De snelweg bij Amsterdam-Zuidoost is dicht sinds gistermiddag een verkeersportaal met matrixborden op een auto en een vrachtwagen viel. Een vrouw van 40 uit Weesp die in de auto zat, is daarbij om het leven gekomen. De 63-jarige bestuurder van de vrachtwagen raakte gewond.

Aanhouding

Op het moment van het ongeluk was er ook nog een tweede voertuig aanwezig dat werkzaamheden uitvoerde. De bestuurder bleef ongedeerd. De man is aangehouden. "Het gebeurt vaker dat bij ongelukken een persoon als verdachte wordt aangemerkt," zegt Ingrid Lemeer van de Amsterdamse politie. "Het betekent niet dat er iets concreets is waarvan hij verdacht wordt. Maar op deze manier krijgt hij de rechten die een verdachte heeft."

Werkzaamheden

Het ongeluk gebeurde op een plek waar gewerkt werd aan de weg. Volgens Rijkswaterstaat is bij die werkzaamheden waarschijnlijk een voertuig tegen het portaal gereden.

De snelweg in de richting Amersfoort, tussen Holendrecht en Diemen, is nog steeds afgesloten. Hoe lang de afsluiting nog gaat duren, kan Rijkswaterstaat niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl