NOS SportAangepast

Zilver en twee keer brons op slotdag WB shorttrack

Magistrale finish helpt Knegt aan WB-brons

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in Shanghai op knappe wijze een bronzen medaille veroverd op de 500 meter. Voor de rest kon de Nederlandse afvaardiging op de individuele nummers geen potten breken op de slotdag.

Knegt, die eerder dit weekeinde ook derde werd op de 1.500 meter, deed niet mee om de winst. De Fries ging als laatste de eerste bocht in en snoepte pas op de meet de Rus Semen Jelistratov het brons af. Het was de vijfde keer dat Knegt zich in wereldbekerverband in de prijzen reed op de kortste afstand. Winnen deed hij echter nog nooit.

De Chinese specialist Wu Dajing ging met de winst aan de haal. De Hongaar Shaolin Sandor Liu finishte als tweede.

Aflossingsploegen ook in de prijzen

De Nederlandse shorttracksters eindigden als derde op de aflossing. In de finale lagen Rianne de Vries, Lara van Ruiven, Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof lange tijd op de laatste plaats. Het Oranjekwartet, dat eerder dit jaar zilver en brons won, schoof na een val van een Chinese een plaats op en reed ook nog even op de tweede plaats, maar Zuid-Korea en Canada bleken te sterk.

Oranje-vrouwen naar WB-brons in Shanghai

Op de individuele nummers speelden de Oranje-vrouwen op de slotdag geen hoofdrol. Van Kerkhof en Van Ruijven scoorden met een plaats in de kwartfinales van de 500 meter nog het beste.

Onderuit, maar wel zilver

De Nederlandse mannen deden het vervolgens nog een fractie beter op de aflossing. Sjinkie Knegt ging in de laatste meters in een ultieme poging om de Chinese koploper te achterhalen weliswaar onderuit, maar gleed met een Zuid-Koreaan op zijn rug wel als tweede over de finishlijn.

Aflossingszilver Oranje ondanks uitglijder Knegt

Omdat een ingreep door de jury uitbleef, mocht de Oranje-formatie, verder bestaande uit Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Adwin Snellink, zilver gaan ophalen. De hoofdprijs was voor China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl