Aanvoerder Osvaldo Alonso toont de MLS-trofee aan het publiek, geflankeerd door Nelson Valdez (links) en Nicolás Lodeiro (rechts).
NOS VoetbalAangepast

Seattle Sounders wint Major League Soccer

Seattle Sounders heeft voor het eerst de Major League Soccer gewonnen. Nadat de eindstrijd van de Noord-Amerikaanse competitie na 120 minuten geen treffers had opgeleverd, nam Seattle de penalty's beter dan Toronto FC: 5-4.

Seattle nam in de finale het doel van het thuisspelende Toronto geen enkele keer onder vuur en hield louter tegen. En dat deed het goed, met Stefan Frei in de hoofdrol. De Zwitserse keeper, die in 2013 werd overgenomen van Toronto, voorkwam onder meer met een katachtige reflex een treffer van Jozy Altidore in de verlenging. Een nieuwe hoofdrol in de strafschoppenserie leverde Frei de MVP-titel op.

Na vier rake strafschoppen - waaronder een van oud-Ajacied Nicolás Lodeiro - en een gemiste penalty van beide teams, schoot Justin Morrow op de lat. Zo kon de Panamees Román Torres de held van Seattle worden.

Populair

Seattle Sounders, dat met gemiddeld 42.636 toeschouwers bij thuisduels de grootste supportersschare van de Major League heeft, eindigde in het reguliere seizoen slechts als zevende.

Vorig jaar ging de titel ook naar het noordwesten van de Verenigde Staten. Toen was Portland Timbers de gelukkige. Recordhouder is nog altijd Los Angeles Galaxy, dat vijf keer kampioen werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl