NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 11 december: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! De laatste regen trekt via Limburg het land uit. Daarna is het droog en overdag breekt de zon zo nu en dan door. In het noorden zijn de wolken wat dikker en kan er een enkele bui vallen. Het wordt 8 tot 10 graden.

Wat heb je gemist?

Treinreizigers krijgen vandaag te maken met de grootste veranderingen op het spoor sinds 2007. De nieuwe dienstregeling van de NS gaat in én er worden vier nieuwe sprinters in gebruik genomen om de drukte op het spoor op te vangen. Bijna elke forens krijgt te maken met nieuwe vertrektijden.

Dit weekend werden de nieuwe borden opgehangen met vertrektijden

De AK-partij van de Turkse president Erdogan heeft een wetsvoorstel ingediend om de grondwet aan te passen. Als het parlement de voorstellen goedkeurt, wil de regering er een referendum over houden. In het voorstel staat dat de president meer macht krijgt. Hij zou zelf zijn ministers kunnen kiezen en wetten kunnen aanpassen. Ook zou het mogelijk worden voor de president om langer aan te blijven.

De Turkse president Erdogan

Kickbokser Rico Verhoeven heeft het prestigegevecht met Badr Hari gewonnen. De wedstrijd in Duitsland duurde maar kort: Badr raakte in de tweede ronde al geblesseerd aan zijn arm. Verhoeven zei na zijn overwinning dat hij niet op deze manier had willen winnen. De twee hebben daarom afgesproken om komend jaar opnieuw samen de ring in te gaan.

Badr Hari in gevecht met Rico Verhoeven

Oud-PvdA-leider Job Cohen zou graag zien dat PvdA, SP en GroenLinks samengaan. "Het is verdomd ingewikkeld, maar ik zou het mooi vinden", zei hij gisteravond in Met het Oog op Morgen. Cohen denkt dat zo'n samenwerking nodig is om de sociaal-democratie toekomst te geven.

Job Cohen

Verder vandaag...

Wordt het Jeroen Bosch-jaar afgesloten in Noord-Brabant. Honderden muzikanten, de onthulling van het Bosch Beest en vuurwerk vormen het slotstuk van het feestjaar ter ere van Bosch, die in 1516 overleed.

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense speelt de eerste wedstrijd na het vliegtuigongeluk in Colombia eind november, waarbij veel spelers en stafleden van de club omkwamen. Bij de ramp kwamen in totaal 71 mensen om het leven.

En in Amsterdam komen oud-fractievoorzitters van de PvdA bij elkaar in de Rode Hoed om te debatteren over de toekomst van de partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl