Tonny Vilhena
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Feyenoord en Ajax moeten vandaag op bezoek bij een tegenstander van formaat. Respectievelijk AZ en FC Twente zijn de tegenstanders. Bouwt Feyenoord de voorsprong uit, blijven de twee rivalen op gelijke hoogte of neemt Ajax de koppositie over?

AZ en Feyenoord trappen om 14.30 uur af, FC Twente en Ajax sluiten de zestiende speelronde om 16.45 uur af. Ook Sparta-Vitesse en FC Utrecht-Heracles staan op het programma.

De wedstrijden zijn live te volgen via Langs de Lijn op NPO Radio 1, via ons liveblog en via Teletekstpagina 818. 's Avonds om 19.00 uur zijn de samenvattingen te zien in Studio Sport Eredivisie.

Mateo Cassierra en Davinson Sánchez tijdens het interview met Joep Schreuder

In de middaguitzending is een uitgebreid gesprek te zien met de Colombiaanse tandem van Ajax: Davinson Sánchez en Mateo Cassierra. Joep Schreuder zocht ze op voor een gesprek.

Toepasselijk genoeg vervoeren de twee Colombianen zich per tandem richting de Amsterdam Arena en dat levert leuke beelden op.

Schaatsen en veldlopen

De wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen zijn aan de derde en laatste dag toe. Op de planning staan de 5.000 meter voor vrouwen, de 1.000 meter voor vrouwen, de 1.000 meter voor mannen en de 10.000 meter voor mannen.

De wedstrijden zijn live te zien via NPO 1 en NOS.nl.

In diezelfde middaguitzendingen zijn ook beelden te zien van de WK zwemmen kortebaan in Windsor, de wereldbeker shorttrack in Shanghai en de EK veldlopen op Sardinië. Dat laatste evenement is ook live te volgen via een stream op NOS.nl. De vrouwen starten om 12.30 uur en de mannen om 13.10 uur.

Hans van Breukelen, de technische man van de KNVB

De sportdag wordt op televisie afgesloten met Studio Voetbal, waarin Tom Egbers met enkele gasten aan tafel de actualiteit op voetbalgebied bespreekt. Vandaag schuift naast Co Adriaanse, Pierre van Hooijdonk en Volkskrant-journalist Willem Vissers ook Hans van Breukelen aan. De oud-doelman van onder andere PSV en het Nederlands elftal is sinds 1 juli technisch directeur van de KNVB.

De uitzendingen van zondag 11 december

Tijd Programma Medium
12.30 uur EK cross (v) NOS.nl
13.10 uur EK cross (m) NOS.nl
13.10 uur Studio Sport NOS.nl en NPO 1
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.10 uur Studio Sport NOS.nl en NPO 1
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NOS.nl en NPO 1
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.13 uur Studio Voetbal NOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl