Tom Shields en Chad le Clos
NOS SportAangepast

Le Clos is Shields op alle vlinderslagnummers de baas

Chad le Clos heeft op de WK kortebaan in Windsor een hattrick aan titels op de vlinderslag veroverd. Na het goud op de 200 en 100 meter was de 25-jarige Zuid-Afrikaan ook de beste op de 50 meter.

Opvallend is dat ook de nummer twee in de drie finales steeds hetzelfde was: De Amerikaan Tom Shields. Veel kans op een titel had hij niet. Keer op keer was Le Clos hem veel te snel af. Op de 50 meter was de winnende tijd 21,98; de nummer twee tikte aan in 22,40.

Hattrick voor vlinderslagspecialist Le Clos

Eerder op de dag moest Shields ook al met zilver genoegen nemen. Op de 4x50 meter wisselslag werd hij met het team van de VS verslagen door de Russen: 1.31,52 om 1.31,97.

Op de 400 meter wisselslag was Daiya Seto de weinig verrassende winnaar van de gouden medaille. De Japanner had zich op de laatste twee edities van de WK ook al de snelste getoond.

Seto moest na de vlinderslag nog Josh Prenot voor zich dulden. De Amerikaan viel echter snel weg, waardoor de weg naar de winst vrij was. Op de laatste 50 meter kwam de Brit Max Litchfield nog met rasse schreden dichterbij, maar het verschil bij het aantikken bleek nog altijd aanzienlijk: 3.59,24 om 4.00,66.

David Verraszto pakte brons. De Hongaar domineert al jarenlang op de Europese toernooien, maar komt op de WK's steeds net tekort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl