Handbalsters
NOS SportAangepast

Handbalvrouwen kloppen gastland Zweden in turbulent duel

De Nederlandse handbalvrouwen hebben goede zaken gedaan op het Europees kampioenschap in Zweden. Oranje versloeg in de tussenronde het gastland na een turbulent duel met 33-30 en blijft daarmee volop in de race voor plaatsing voor de halve finales.

Op de Olympische Spelen in Rio hielden de ploegen elkaar in evenwicht en ook nu was de spanning om te snijden. Oranje kende een betere eerste helft, maar had de pech een paar keer het aluminium te raken.

Veel tijdstraffen

Bovendien kreeg Nederland wel erg veel tijdstraffen aan de broek. In de aanval bleek dat nauwelijks een probleem. Ook in ondertal vond Oranje de gaten in de Zweedse dekking en de ploeg ging rusten met een 14-13 voorsprong.

Handbalsters verslaan ook gastland Zweden op EK

Ook in de tweede helft was Nederland de bovenliggende partij, al bleef Zweden met z'n razendsnelle fastbreaks en twee toppers in de hoeken in de buurt.

Verbijstering Oranje na rode kaart

Na zo'n tien minuten in de tweede helft dreigde het duel even onvriendelijk te worden. Maura Visser gooide de bal vol in het gezicht van de Zweedse keepster en die was woest.

Tot verbijstering van de Nederlandse bank kreeg Visser voor die actie een rode kaart. Nederland liet zich echter niet van de wijs brengen.

Achterin stond keepster Tess Wester, tot frustratie van alles wat Zweeds was, weer haar mannetje en en langzaam maar zeker werden de punten in veilige haven gebracht.

  • AFP
    Tess Wester
  • AFP
    Nycke Groot legt aan voor een schot tijdens Nederland-Zweden
  • AFP
    Estavana Polman in duel met Anna Lagerquist
  • AFP
    Stijlvolle duikt van Yvette Broch, vlak voor haar score tijdens Nederland-Zweden
  • AFP
    Nycke Groot zit in de tang bij twee Zweedsen
  • AFP
    Nycke Groot haalt uit tijdens Nederland-Zweden

Stand groep 1

TeamsDuels-puntenDoelsaldo
1. Duitsland3-4+8
2. Nederland3-4+1
3. Frankrijk3-4+2
4. Zweden3-3+3
5. Servië3-3-5
6. Spanje3-0-9
nummers 1 en 2 naar halve finales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl