Arjen Robben scoort de 1-0 voor Bayern München tegen Wolfsburg
NOS Voetbal

Robben herovert met Bayern de koppositie in de Bundesliga

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga heroverd op RB Leipzig. De regerend kampioen was zelf met 5-0 te sterk voor VfL Wolfsburg en zag Leipzig met 1-0 verliezen van FC Ingolstadt 04. Bayern was heer en meester en Wolfsburg mocht blij zijn dat het bij 5-0 bleef.

Arjen Robben heeft zich, na lang blessureleed, weer eens goed laten gelden in de Allianz Arena. Hij brak op de voor hem kenmerkende manier de ban door vanaf rechts naar binnen te lopen en de verre hoek te vinden.

Na rust werd de score verder opgevoerd door twee intikkers van Robert Lewandowski en een intikker van Thomas Müller, na een geblokt schot van Robben. De oorveeg was compleet toen Douglas Costa de 5-0 hard en hoog in het doel schoot.

Leipzig verslikt zich in hekkensluiter

Leipzig had op papier geen moeite mogen hebben met Ingolstadt, maar de koploper verloor toch van de hekkensluiter. Roger de Oliveira Bernardo kopte, bij een vrije trap na twaalf minuten, raak in de verre hoek.

Mathew Leckie haalt Marcel Halsterberg van achter neer

In blessuretijd sloeg de vlam in de pan. Na de 90ste minuut werden nog vijf gele kaarten uitgedeeld, waarvan twee voor Mathew Leckie (Ingolstadt). Toen de middenvelder een tegenstander van achter neerhaalde gaf arbiter Sascha Stegemann nog voordeel, maar binnen tien seconden beukte Leckie ook nog een tegenstander in de rug. Stegemann trok voor beide overtredingen geel en dus kon Leckie inrukken.

De stand

Bayern en Leipzig staan nu samen bovenaan in de Bundesliga, maar Bayern heeft een beter doelsaldo. Ingolstadt klimt dankzij de zege, net als Hamburger SV dat met 1-0 won van FC Augsburg, over Darmstadt heen. Die ploeg verloor met 1-0 van SC Freiburg en staat nu onderaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl