Joey Mantia wint de massastart
NOS SchaatsenAangepast

Mantia juicht al voor hij gefinisht is, zilver voor Schouten

Joey Mantia heeft bij de wereldbeker in Thialf de massastart gewonnen. De Amerikaan profiteerde van het spel met zijn landgenoot KC Boutiette en was na het uitkomen van de laatste bocht al zeker van de zege.

Mantia begon al met juichen toen hij nog 100 meter moest afleggen. Hij keek om, zag dat de achtervolgende groep te ver weg was en gooide zijn handen in de lucht. Het is voor Mantia de eerste zege op de massastart.

Jorrit Bergsma en Evert Hoolwerf deden mee namens Nederland. Hoolwerf verzekerde zich in de eindsprint van brons.

Schouten wint zilver

Bij de vrouwen moest Irene Schouten genoegen nemen met de zilveren medaille. De Noord-Hollandse, die vorig seizoen drie wereldbekerwedstrijden wist te winnen, wacht nog op haar eerste zege van het seizoen.

Schouten was er in Azië (Harbin en Nagano) niet bij. In Astana eindigde ze als twaalfde. Zaterdag bij de vierde wereldbeker in Thialf kwam Schouten in de zestiende en laatste ronde in de eindsprint op het rechte stuk net iets te kort.

De Zuid-Koreaanse Kim Bo-reum zegevierde voor de tweede keer dit seizoen. De Italiaanse Francesca Lollobrigida eindigde met een minieme achterstand op Schouten op de derde plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl