Tess Wester, keepster van de handbalsters
NOS SportAangepast

Handbalsters klaar voor Zweden

Na de thriller tegen Frankrijk moeten de handbalsters in de tussenronde flink aan de bak. De eerste horde is Zweden, een handbalnatie van formaat. Een wedstrijd die eigenlijk al meteen gewonnen moet worden, want in de poule van zes landen gaan alleen de beste twee door.

"Hoeveel punten we nodig hebben om door te gaan? Dat is heel erg afhankelijk van wat de rest doet. In principe moet je alle drie de wedstrijden winnen, dan heb je acht punten en moet je het zeker halen", vertelt keepster Tess Wester.

"De poule is helemaal open, maar om het in eigen hand te houden zou het gewoon het beste zijn om alle wedstrijden te winnen", vult de teruggekeerde Maura Visser aan.

Oranje klaar voor Zweden

Dat Nederland nog een kans maakt in de poule is te danken aan de overwinning op Frankrijk. Visser was in tweede helft van die wedstrijd onderscheidend.

Ze maakte vijf doelpunten, waaronder de winnende. "Het ging wel lekker", klinkt het bescheiden. "Ik heb geprobeerd alles te geven in de minuten die ik krijg. Dat was vrijdag een hele helft."

Rentree

Visser kwam de afgelopen jaren niet uit voor Oranje door een conflict met de vorige bondscoach Henk Groener.

"Het betekent natuurlijk heel veel. Ik heb dit vijf jaar niet gedaan, dus je kan hier eigenlijk alleen maar van dromen dat we zo de volgende ronde halen en dat alles nog mogelijk is. Ik ben heel benieuwd wat dit toernooi gaat brengen", aldus Visser.

Om te beginnen tegen Zweden, die wedstrijd begint om 18.30 uur. Na Zweden spelen de handbalsters nog tegen Servië en Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl