Tankstation De Andel bij Gouda op 4 september
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Brandstichter tankstation verdacht van poging tot doodslag

De man die op 4 september het benzinestation De Andel langs de A12 binnenreed, wordt verdacht van poging tot doodslag op vijf slachtoffers en van de vernieling van drie auto’s. De 33-jarige man moet komende donderdag voor het eerst voorkomen in een zogenoemde pro forma zitting.

De man uit Almere reed volgens alle verklaringen opzettelijk in op het tankstation aan de A12, niet ver van Gouda. Dat veroorzaakte een vuurzee, maar hij overleefde de crash. Het tankstation brandde volledig af. Een medewerker kon voorkomen dat het vuur bij de brandstoftanks kwam, door op tijd de noodknop in te drukken.

De politie heeft gemeld dat het zou gaan om een poging tot zelfdoding, maar de advocaat van de verdachte betwijfelt dat. Volgens Omroep West zal hij donderdag vragen om meer onderzoek op de plaats van het ongeluk en naar de auto. ''Was er een technisch mankement aan die wagen bijvoorbeeld?', vraagt de advocaat zich af. Hij is er niet van overtuigd dat zijn cliënt zelfmoord wilde plegen. ''Hij kan zich namelijk helemaal niets meer herinneren, dus ook niet waarom dit is gebeurd.''

Advertentie via Ster.nl