Boze NAC-supporters wachten spelersbus op in Breda
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS VoetbalAangepast

Spelers NAC betalen kaartjes fans na nederlaag

Zo'n honderdvijftig supporters hebben gisteravond de spelers van NAC opgewacht in Breda. Ze waren woedend over de 6-2 nederlaag tegen FC Eindhoven. Later vannacht lieten de spelers van NAC weten dat ze de kaartjes van de supporters terugbetalen.

De nieuwe nederlaag is de zoveelste tegenslag voor NAC dit seizoen. Het is nog maar een paar maanden geleden dat de ploeg uit Breda aangaf in de top vijf van de eredivisie te willen spelen. Maar het tegendeel lijkt het geval. Vorige week werd voor het eerst sinds weken een keertje gewonnen, maar gisteravond was sprake van een complete afgang, uitgerekend in de derby tegen FC Eindhoven.

Dagen geteld

"In goede tijden ben ik er voor NAC. In slechte tijden laat ik ook zien dat ik er ben", zegt een van de supporters die gisteravond bij het stadion van NAC de spelersbus opwachtte. "Ik ben eigenlijk gewoon boos. Maar waar moet je boos op zijn? Helaas is dit gewoon de situatie waarin onze club zich bevindt. En ja, dan moet je maar uithuilen en opnieuw beginnen."

"Maar wanneer gaan we echt de positieve kant uit", vervolgt de fan. "Zonder dat ik mensen tegen het zere been wil schoppen: ik denk dat er op het technische vlak iets moet gebeuren. Ik denk dat de dagen van Marinus Dijkhuizen toch wel geteld zijn.''

Trainer Dijkhuizen zelf wil nog niet opgeven: "Ik weet hoe het werkt in het voetbal. Ik ga nooit opgeven. Ik heb heel veel bereikt in mijn leven door hard te werken. Ik geef altijd honderd procent", aldus de NAC-trainer bij Omroep Brabant.

"We schamen ons"

Even later meldde de ploeg dat supporters die de wedstrijd hebben bezocht, het geld van hun toegangskaartje terugkrijgen van de spelersgroep. Aanvoerder Robbie Haemhouts op de website van NAC: "We schamen ons voor deze wedstrijd en dit resultaat. We weten dat dit gebaar niet het medicijn is. Het enige medicijn is winnen. Op dit moment kunnen we alleen onze excuses aanbieden aan onze supporters. Dit verdienen ze absoluut niet."

Advertentie via Ster.nl