De spelers van Helmond Sport vieren het behalen van een play-offticket
NOS VoetbalAangepast

Helmond Sport pakt ticket voor play-offs

Helmond Sport heeft zich als tweede ploeg geplaatst voor de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Helmonders eindigden achter VVV Venlo als tweede in de tweede periode. Omdat VVV het play-offticket van de eerste periode al had bemachtigd, schuift het ticket van de tweede periode door naar Helmond Sport.

Helmond Sport begon als koploper aan de laatste wedstrijd van de periode en had uiteindelijk genoeg aan een 1-1 gelijkspel bij FC Den Bosch. Den Bosch kwam een kwartier voor tijd op 1-0, dankzij Arda Havar. Op dat moment stond Helmond Sport met lege handen.

Met een bekeken schot bezorgde Gillian Justiana voor de verlossende 1-1, waarna Damiano Schet van Den Bosch het feestje van Helmond Sport nog bijna bedierf, met een schot op de kruising.

VVV won uit met 2-1 van FC Emmen en blijft koploper in de Jupiler League. De voorsprong op Jong Ajax, dat met 1-0 won van Jong PSV, blijft twee punten. Op een doelpuntrijke avond sprong de hattrick van Kevin van Kippersluis van Volendam tegen Achilles '29 (0-6) er nog uit.

Uitslagen Jupiler League

FC Den Bosch - Helmond Sport1-1
FC Emmen - VVV Venlo1-2
MVV - De Graafschap2-0
SC Cambuur - Jong FC Utrecht4-2
Jong Ajax - Jong PSV1-0
FC Eindhoven - NAC Breda 6-2
Telstar - FC Dordrecht0-0
Achilles '29 - FC Volendam0-6
Almere City - RKC Waalwijk6-2
FC Oss - Fortuna Sittard3-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl