IOC-voorzitter Thomas Bach
NOS Sport

IOC gaat dopingmonsters uit 2012 opnieuw testen

Het Internationaal Olympisch Comité gaat alle dopingmonsters van de Russische sporters die meededen aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen opnieuw testen. Dat zei voorzitter Thomas Bach vrijdag in reactie op een rapport van wereldantidopingbureau WADA.

Uit het rapport blijkt dat tussen 2011 en 2015 meer dan duizend Russische sporters in verband worden gebracht met (het verdoezelen van) positieve dopingtesten.

Al eerder liet het IOC weten dat ook de monsters van de Russische deelnemers aan de Winterspelen van 2014 in Sotsji opnieuw worden bekeken. Het gaat om 254 stalen. De 63 bloedmonsters die in Sotsji bij Russen werden afgenomen, werden ook al opnieuw onderzocht. Daarbij werden geen aanwijzingen voor dopinggebruik gevonden.

"Dit is een fundamentele aantasting van de integriteit van de sport", reageerde voorzitter Thomas Bach van het IOC op het rapport. "Elke sporter of bestuurder die op wat voor manier dan ook hierbij betrokken is, moet voor de rest van zijn of haar leven worden uitgesloten van de Olympische Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl