Roeslan Moerasjov wint de eerste race van dit seizoen
NOS SchaatsenAangepast

Moerasjov rijdt vierde tijd ooit in Thialf

Roeslan Moerasjov heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het vernieuwde Thialf de 500 meter gewonnen. De 23-jarige Rus noteerde de vierde tijd ooit gereden in Heerenveen.

Moerasjov finishte in 34,50 en zag geen andere rijder heel dicht in de buurt komen. Hij won vorige week in Astana ook al de tweede 500 meter. De Pool Artur Was werd nu tweede (34,79). Mitchell Whitmore kwam in de derde tijd over de eindstreep.

WB Heerenveen: 500 meter (m)

Ntab kan stunt niet herhalen

Daidai Ntab kon zijn stunt van vorige week niet herhalen. In Astana verraste de 22-jarige Nederlander door de eerste 500 meter te winnen, nu eindigde Ntab op de twaalfde plaats. Jan Smeekens was met de achtste tijd de beste Nederlander. Ronald Mulder stelde teleur. Hij werd slechts zeventiende.

Smeekens over halfleeg Thialf: komende dagen bomvol

Koelizjnikov naast podium

Pavel Koelizjnikov, die de laatste twee jaar bijna niet te verslaan was, heeft dit seizoen zijn vorm nog niet kunnen vinden. De 22-jarige Rus werd slechts zesde. Hij won dit seizoen pas één wedstrijd. Dat was de tweede 500 meter in Harbin.

In de wereldbekerstand staat Koelizjnikov desondanks met 425 punten nog wel aan de leiding, maar hij ziet zijn landgenoot Moerasjov (305 punten) dichterbij komen. Ntab staat derde met 248 punten.

  • NOS
    Uitslag 500 meter mannen
  • NOS
    Wereldbekerklassement 500 meter

Mika Poutala viel ook nog op tijdens de 500 meter. De Fin, die wel vaker de show steelt met opvallende maniertjes, gebruikte zijn race om zijn boek te promoten bij het schaatspubliek.

Poutala verkoopt boek vlak voor de start

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl