Nao Kodaira wint ook in Nagano de 500 meter
NOS SchaatsenAangepast

Kodaira is terug en wint 'gewoon' weer de 500 meter

Nao Kodaira heeft bij de vierde wereldbeker van het seizoen weer laten zien de beste te zijn op de 500 meter. De Japanse schaatsster won in het vernieuwde Thialf haar vierde wedstrijd van het seizoen.

Kodaira zegevierde 37,69. Ze bleef de Chinese Yu Jing voor (37,81). Kodaira's landgenote Maki Tsuji pakte het brons (37,97). De Nederlandse vrouwen wisten zich weer niet te meten met de sprinttop. Marrit Leenstra noteerde de snelste tijd voor Nederland: 38,72. Ze werd daarmee zestiende.

WB Heerenveen: 500 meter (v)

Kodaira won in Harbin (China) twee 500 meters en in Nagano won ze er één, omdat er in Japan slechts één gereden werd. Kodaira besloot om de wereldbeker in Astana over te slaan en zich alvast in Friesland voor te bereiden op het laatste wereldbekerweekend van het jaar.

Omdat Kodaira twee wedstrijden in Astana miste, staat ze niet aan kop in de wereldbekerstand. Die eer is voor Yu, die met 452 punten 52 punten meer heeft dan Kodaira (400).

Fatkoelina

Olga Fatkoelina deed ook mee aan de 500 meter op de dag dat haar naam in verband wordt gebracht met het Russische dopingschandaal. Fatkoelina noteerde in Thialf de vijfde tijd (38,12) in de rit tegen de Canadese Heather McLean.

De naam van Fatkoelina komt naar boven in het WADA-rapport, waarin meer dan duizend Russische sporters in verband worden gebracht met (het verdoezelen van) positieve dopingtesten.

In het rapport zijn de namen anoniem gemaakt door gebruik van codes. Deze codes zijn te herleiden naar namen, omdat bij de codes vermeld staat op welke dag en aan welke afstand(en) de betrokken atleet heeft meegedaan tijdens de Olympische Spelen in Sotsji (2014).

  • NOS
    Uitslag 500 meter
  • NOS
    Wereldbekerstand 500 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl