Giovanni van Bronckhorst

Van Bronckhorst: de stemming is vaak negatief bij Feyenoord

De laatste vier wedstrijden van het jaar zullen bepalen met welk gevoel Feyenoord de winterstop ingaat. De Rotterdammers delen de koppositie in de eredivisie met Ajax, maar staan eerste op basis van het doelsaldo. Zondag wacht de moeilijke uitwedstrijd bij AZ, waar Ajax eerder dit seizoen twee punten verspeelde in de titelrace.

"Het aantal punten is goed. We hebben er evenveel als vorig seizoen. Maar we willen de eerste seizoenshelft nu wel goed afsluiten. Vorig jaar hebben we door een nederlaag ervaren hoe je de winterstop in kan gaan. Dat gevoel willen we nu voorkomen", zegt trainer Giovanni van Bronckhorst.

Van Bronckhorst: we zijn koploper, maar de stemming is vaak negatief

Een 3-1 nederlaag bij NEC vlak voor Kerst leidde vorig seizoen een serie van zeven opeenvolgende zeperds in. Dat de stemming rond een voetbalclub snel kan omslaan, weet Van Bronckhorst dus wel. Maar hij maakt zich er geen zorgen over.

"Ik ben er niet mee bezig. Het kan altijd gebeuren in het voetbal. Je moet ervoor waken en dat kan door hard te werken. Het is positief dat we bovenaan staan. Sommige mensen denken snel in het negatieve, maar ik niet."

Negatieve berichtgeving

Van Bronckhorst vindt de stemming rond Feyenoord desgevraagd 'vaak negatief'. "Niet alleen over het voetbal, maar alles rond de club", zegt hij. "Ook de berichtgeving over het stadion, de directie of het spel zijn wat negatief. Maar dat is de rol van de media."

"Wij moeten ons concentreren op dat waar wij goed in zijn en dat zijn de wedstrijden. Daar moeten we de positiviteit in zoeken. Als we dat doen, wordt de stemming vanzelf ook positief", zegt Van Bronckhorst.

Nelom na Europese uitschakeling: we voelen ons nog steeds sterk

AZ wel door in Europa, Feyenoord niet

Een dag na de 1-0 thuisnederlaag tegen Fenerbahçe, met Europese uitschakeling als gevolg, overheerst de teleurstelling, beaamt de trainer van Feyenoord. "Maar het Europese avontuur is voor iedereen heel leerzaam geweest. Het aantal punten dat we gehaald hebben (zeven, red.) is niet heel goed, maar ook niet heel slecht."

Dat AZ de volgende ronde van de Europa League wel heeft bereikt en Feyenoord niet, zal volgens Van Bronckhorst weinig verschil maken. "Het geeft AZ natuurlijk energie. Maar de wedstrijd van zondag kan alle kanten opgaan en ik hoop dat het onze kant op valt."

Ook Nelom denkt de Rotterdammers nog last hebben van de uitschakeling komende zondag. "Elke wedstrijd is een wedstrijd op zich. Het kan juist een voordeel voor ons zijn. We zullen misschien meer ruimte krijgen tegen AZ."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl