PSV-trainer Phillip Cocu moest dinsdag toezien hoe zijn ploeg via een 0-0 gelijkspel tegen FK Rostov afscheid nam van Europa.
NOS VoetbalAangepast

Cocu wordt moe van kritiek: 'achterafjournalistiek'

"Als je wint is het geweldig, als je niet wint komt er kritiek." PSV-trainer Phillip Cocu weet precies hoe het werkt in het betaalde voetbal. En dus laat hij zich, drie dagen na de aftocht uit Europa, niet uit de tent lokken.

"Achterafjournalistiek", noemt Cocu de aanhoudende kritiek op de behoudende formatie in het afsluitende Champions League-duel met Rostov. "Als ik niet achter mijn eigen keuzes sta, moet ik mezelf afvragen of ik nog wel geschikt ben voor dit vak."

De coach kan zich wel vinden in de woorden van technisch manager Marcel Brands. Die zei eerder deze week dat een aantal spelers niet het niveau halen van vorig jaar. "Vorm is soms zo lastig te verklaren", aldus Cocu. "Is het fysiek? Mentaal? Voor een aantal spelers is een transfer in de zomer niet doorgegaan. Dat kan allemaal meespelen."

Hekkensluiter

Zaterdag ontvangt PSV hekkensluiter Go Ahead Eagles. De laatste nederlaag tegen de club uit Deventer dateert van 1968, maar in de vorm waarin PSV momenteel verkeert is een overwinning allerminst gegarandeerd.

Een afwachtende houding zoals tegen FK Rostov kan zaterdag in ieder geval niet. "Wij spelen thuis, dus we moeten de wedstrijd maken en het initiatief nemen", beseft Cocu. "Het enige wat telt morgen is de overwinning."

Ziekenboeg loopt leeg

Een meevaller voor Cocu is de beschikbaarheid van Jetro Willems, die vrijdag bovendien zijn contract verlengde tot medio 2018. De verdediger miste de laatste drie duels vanwege een hoofdblessure.

Ook middenvelder Jorrit Hendrix is hersteld van een knieblessure, die hij in september in het eerste Champions League-duel met FK Rostov opliep. Vrijdagavond maakt hij zijn rentree bij Jong PSV, dat het in een onvervalste topper in de Jupiler League opneemt tegen Jong Ajax.

Andrés Guardado keert dit weekend terug uit Mexico, waar hij herstelde van hamstringklachten. Guardado hoopt fit te zijn voor de topper tegen Ajax op 18 december.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl