SoundCloud
NOS NieuwsAangepast

'Muziekdienstenhuwelijk Spotify en SoundCloud gaat niet door'

Spotify gaat concurrent SoundCloud toch niet overnemen. De twee muziekdiensten waren sinds september met elkaar in gesprek. Volgens bronnen van de Financial Times ziet Spotify er toch van af.

De Zweedse muziekdienst wil zich liever richten op een beursgang, die mogelijk volgend jaar gaat plaatsvinden. Als het bedrijf op hetzelfde moment een streamingdienst overneemt, betekent dat veel extra werk. Zo moeten er aparte licentieovereenkomsten worden gesloten om de koop mogelijk te maken.

40 miljoen betalende abonnees

Spotify had de dienst willen kopen om zo zijn positie op de streamingmarkt te versterken. Het bedrijf is verreweg de grootste muziekdienst, maar Apple komt steeds dichterbij. Spotify heeft 40 miljoen betalende abonnees, Apple Music passeerde onlangs de 20 miljoen.

Het mislopen van de gesprekken is mogelijk slecht nieuws voor SoundCloud, dat al langer in de etalage staat. Twee jaar geleden sprak het naar verluidt met Twitter over een mogelijke overname. Dat liep op niks uit, maar Twitter investeerde wel in het bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl