NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 9 december: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, wolkenvelden overheersen en vooral in het noorden kan af en toe wat lichte regen vallen. In het zuiden schijnt soms ook even de zon. Het wordt 9 tot 11 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.

Wat heb je gemist?

De Merwedebrug is weer open voor vrijwel al het vrachtverkeer, met uitzondering van zeer zware trucks. Rijkswaterstaat heeft de 24 belangrijkste verbindingen van de brug verstevigd. Vanwege haarscheurtjes in de draagconstructie werd de brug over de Merwede bijna twee maanden afgesloten voor vrachtverkeer.

Ex-kankerpatiënten krijgen vaak geen goede psychische hulp. Er is wel goede nazorg, maar die komt nu niet altijd bij de patiënten terecht. Het gebrek aan nazorg heeft verschillende oorzaken. Patiënten durven er soms niet om te vragen of de huisarts weet niet goed hoe hij moet doorverwijzen.

Winnaars van de Nationale Postcode Loterij zijn niet gelukkiger dan voordat ze de prijs wonnen. In een enquête onder 1800 winnaars van 10.000 euro of meer, antwoordde 70 procent dat het geluksgevoel niet is toegenomen, meldt het AD.

Verder vandaag...

De rechter doet vandaag uitspraak in de 'minder-minder'-zaak tegen Geert Wilders. Tegen de PVV-leider werd door het Openbaar Ministerie een boete van 5000 euro geëist.

Bij de PvdA wordt bekend wie de nieuwe lijsttrekker wordt: Samsom of Asscher.

En vanavond vertrekt de allerlaatste internationale nachttrein vanuit Amsterdam. De Deutsche Bahn stopt in de nieuwe dienstregeling met het gehele nachttreinnetwerk en dus ook met de laatste twee rechtstreekse verbindingen vanuit Nederland.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl