NOS SportAangepast

Wereldrecord Le Clos in finale 100 meter vlinderslag

Wereldrecord Le Clos op 100 meter vlinderslag

Chad le Clos heeft op de WK kortebaan in Windsor zijn wereldtitel op de 100 meter vlinderslag met succes verdedigd. De Zuid-Afrikaan deed dat in stijl door flink onder zijn eigen wereldrecord te duiken.

Le Clos schoot van de startblokken en lag halverwege bijna een halve seconde voor op de eerste achtervolger. Met een eindtijd van 48,08 bleef hij de nummer twee, de Amerikaan Tom Shields (49,04), bijna een tel voor.

Bovendien zwom hij zijn oude record uit 2014 (48,44) uit de boeken. Le Clos behaalde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op deze afstand samen met Michael Phelps en Lászlá Cseh zilver. Het goud ging in Rio verrassend naar de Singaporees Joseph Schooling.

  • ANP Pro Shots
    Chad le Clos
  • EPA
    Marco Koch

Tweede wereldtitel Koch

Marco Koch sleepte in Windsor zijn tweede wereldtitel in de wacht. Na zijn overwinning op de 100 meter schoolslag was hij ook de beste op de dubbele afstand.

De overwinning van de Duitser kwam niet geheel als een verrassing. De 26-jarige Koch was al Europees kampioen en vorig jaar pakte hij goud op de WK langebaan. Dit keer hield hij met een tijd van 2.01,21 (een kampioenschapsrecord) de concurrentie ver achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl