Edwin van der Sar
NOS VoetbalAangepast

Ajax maakt excuses voor wangedrag fans

Ajax heeft donderdagavond na afloop van de wedstrijd bij Standard Luik (1-1) het gedrag van een gedeelte van de eigen fans ernstig afgekeurd. Er werd tijdens de wedstrijd vuurwerk op het veld en richting een supportersvak van Standard gegooid. Het duel werd in de zesde minuut kortstondig stilgelegd.

"Het is een smet op deze wedstrijd en de goede Europese campagne die we hebben gedraaid", zei Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax. "Dit soort dingen zijn absoluut uit den boze.”

Excuses

De oud-doelman van Ajax heeft namens de bezoekende club zijn excuses aangeboden aan Standard. "Het is zonde dat dit soort dingen, die niet op een voetbalveld thuishoren, gebeuren", zegt hij op de website van de club.

"Van de 1.300 meegereisde fans zijn er waarschijnlijk zo'n 1.280 die ons goed hebben gesteund. De supporters zijn twee keer gefouilleerd: eerst in Nederland en vervolgens ook nog bij het stadion door de Belgische politie. Het schijnt dat er ook nog iemand gewond is geraakt. We hopen uiteraard dat het met die persoon goed gaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl