Clinton lacht met vicepresident Biden tijdens het bezoek

Clinton duikt op in Washington

Hillary Clinton heeft voor het eerst sinds ze de verkiezingen verloor een bezoek gebracht aan de Amerikaanse hoofdstad Washington. Ze woonde in het Congres het afscheid bij van de Democratische fractievoorzitter Harry Reid.

"Dit is niet het soort toespraak dat ik had willen maken in het Capitool", grapte Clinton over haar terugkeer naar het hart van de Amerikaanse politiek. "Maar na een paar weken selfies nemen in het bos vond ik het een goed idee om me weer te laten zien."

Clinton verwees daarmee naar de foto's die aanhangers met haar maakten in de bossen van haar woonplaats Chappaqua. Na de verloren verkiezingen werd ze geregeld daar gezien tijdens wandelingen.

Nepnieuws

Tijdens het bezoek aan Capitol Hill waarschuwde Clinton ook voor nepnieuws. Een bizar verhaal over een kinderseksnetwerk dat door haar opgezet zou zijn leidde recentelijk tot een schietpartij in een pizzeria. Ze sprak van "een epidemie aan kwaadaardig nepnieuws en valse propaganda".

"Elke Amerikaan moet zich hierover zorgen maken. Dit gaat niet over politiek of partijdigheid. Er staan levens op het spel. Levens van gewone mensen die hun werk doen en bijdragen aan de gemeenschap."

Ze juichte het toe dat met steun van beide partijen er wordt opgetreden tegen nepnieuws. "Laten we er snel werk van maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl