NOS SportAangepast

Kromowidjojo verovert zilver op 100 meter vrij

Kromowidjojo snelt naar zilver op 100 meter vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft op de derde dag van de WK kortebaan in het Canadese Windsor zilver veroverd op de 100 meter vrije slag. Ze noteerde 51,92 en was daarmee 0,11 langzamer dan de Australische Brittany Elmslie. De pas zestien jaar oude Penny Oleksiak uit Canada werd in 52,01 derde.

De 26-jarige Kromowidjojo (goud in 2010, brons in 2014) had zich als vijfde voor de finale geplaatst. Daarin ging het echter een stuk harder. Halverwege had onze landgenote zelfs de leiding, maar in de laatste meters kon ze de aanval van Elmslie niet afslaan.

Kromowidjojo: wilde echt voor het goud gaan

De 22-jarige Elmslie had zich samen met olympisch kampioene Oleksiak als snelste voor de eindstrijd gekwalificeerd. Haar overwinning kwam desalniettemin als een verrassing. De Australische was in het verleden zeer succesvol op de estafette, maar pakte nu haar eerste individuele plak op een groot toernooi.

Kromowidjojo veroverde al haar derde medaille in het Canadese 25-meterbad, na het brons op de 4x100 vrij en het zilver met de gemengde estafetteploeg op de 4x50 vrij.

Opvolgster

Elmslie is de opvolgster van Femke Heemskerk als wereldkampioene kortebaan op de 100 vrij. Heemskerk ontbreekt in Canada, omdat ze na de voor haar mislukte Olympische Spelen een lange rustpauze heeft genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl